Stuur e-mail mail_outline info/contact 

info/contact

Yvonne Witte

06 2413 6995
info@yvonnewitte.nl
Studio: Fiction Factory, Amsterdam Noord

Yvonne Witte (Texel, 1971) is freelance fotograaf en lid van de GKf. Zij volgde haar fotografieopleiding aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (1996). In haar documentairewerk onderscheidt ze zich door het onverwachte beeld en ‘the decisive moment’. Ze zet haar onderwerpen neer met veel aandacht voor detail, symboliek, gelaagdheid en compositie.

Yvonne is gespecialiseerd in het maken van achtergrondreportages en portretten op locatie. Als fotograaf zette ze zich op de kaart met haar documentaireseries bij Ajax. Dit leidde in 2001 tot de uitgave van het fotoboek “In de catacomben – over ajaxliefde en jongensdromen” (LJ Veen). Toelichting over de verschillende series vind je onder de eerste foto's van ajax.

Ze werkt(e) voor journalistieke opdrachtgevers: o.a. NOSMetro, Ajax Magazine, Zoom.nl, iPad Magazine, Digital Life, CIO.nl, NAP, Johan, NCRV-gids, Nieuwe Revu en Koud Bloed en in opdracht van organisaties en bedrijven: o.a. Dell, EYE Filminstituut, Filmfonds (Filmbeeld, SEE nl), KPMG (ZOUT), ASW, Erasmus Centrum voor Zorgbestuur, Management voor Medisch Specialisten, Ministerie van SZW, ABN Amro, Ajax, KPN, Obvion, Evean, Universiteit Utrecht, UvA, FunX, BPF Bouwfonds, BKB | Het Campagnebureau, Maes|Okhuijsen, VandenEnde Foundation, Fiction Factory, Provincie Noord-Holland, Vimpelcom Ltd, Noorderparkkamer, Cultuur & Ondernemen, Drostenburg, Stadsdeel Amsterdam Noord, Credit Agricole, Transavia, Microsoft, Wikkelhouse, Broadview Holding.

Naast fotografie voor bladen, bedrijven, overheden en particulieren geeft Yvonne fotografieles in het basisonderwijs ism SEP. Zie oa het Elzenhagen- en Paulusschoolproject

Voor haar vrije werk zie: NOSTALGIA

Volg Yvonne op instagram: @yvonnewittephoto


----------------------------Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Tomston